11, 12 & 13 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Werken en wonen onder één dak

Werken en wonen onder één dak

Na verschillende lockdowns blijft bij veel bedrijven de mogelijkheid om (deels) thuis te werken bestaan. Werken en wonen vindt daarmee steeds vaker plaats onder één dak. Geen gek idee dus om hier bij het inrichten van je huis rekening mee te houden. Nu hoef je niet per definitie een volledige ruimte als kantoor in te richten, maar zou je ook kunnen overwegen om een bepaald deel van een ruimte te gebruiken als thuiswerkplek.

De juiste plek
Kies een vaste eigen plek en doe dit eventueel ook voor je mede-thuiswerkers. Zo heeft iedereen een eigen werkplek om ongestoord te werken. Ook kun je beslissen één ruimte te kiezen waar je kunt telefoneren, zodat anderen zonder te veel achtergrondgeluiden verder kunnen werken. Zorg verder voor een bureau dat groot genoeg is en dat alles op de juiste hoogte is afgesteld. Hetzelfde geldt voor een stoel. Houd ook rekening met de lichtinval bij het kiezen van je thuiswerkplek. Over het algemeen geldt: hoe meer daglicht, hoe beter. Daarbij is de goede hoek wel belangrijk.  Zit je dus lekker in de buurt van een raam, zorg er dan wel voor dat je met je schouder richting het raam zit om vervelende lichtweerkaatsing en zere ogen te voorkomen.

Sterke WiFi
Anno 21e eeuw kunnen we niet meer zonder: WiFi! Controleer of je huidige WiFi voldoet voor thuiswerken. Zeker als je met meerdere personen thuiswerkt, kan dit nog wel eens tegenvallen. Verschillende providers bieden versterkers of uitbreidingen aan, verdiep je hier zeker eens in. Dit is niet alleen handig voor het thuiswerken, maar stiekem ook best fijn voor een avondje netflixen.

Jouw kantoor, jouw stijl
Je wilt niet constant afgeleid worden, maar een mooi aangeklede werkplek werkt toch stukken prettiger. Hang wat leuke art aan de wand of investeer bijvoorbeeld in een wandkleed of mooie tafellamp. Denk ook goed na over opbergmogelijkheden. Zeker wanneer de ruimte bijvoorbeeld in je slaapkamer of woonkamer is, wil je buiten werktijd niet constant overal tegenaan moeten kijken. Zorg voor kasten, manden of bakken waarin je je spullen snel en makkelijk weg kan werken én makkelijk de volgende thuiswerkdag weer kan pakken.

Op Huis & Woon Beurs doe je inspiratie op rondom het bouwen, verbouwen, verduurzamen of (her)inrichten van jouw droomwoning. Een thuiswerkplek is een ruimte die je zeker in je plannen mee moet nemen wanneer je remote werkt. Neem je ideeën vooral mee naar de eerstvolgende editie en laat je adviseren!