Het verduurzamen van je huis

Wat kun jij allemaal doen om je huis duurzaam en aardgasvrij te maken? Op Huis & Woon Beurs krijg je gratis tips & advies van onafhankelijke organisaties, zoals Bureau voor Verduurzamen. Wel zo fijn, omdat het best ingewikkeld kan zijn om te weten waar jij moet beginnen bij het (verder) verbeteren van je huis. Loop daarom langs bij de onafhankelijke adviseurs van Bureau van Verduurzamen, zij helpen je graag op weg.

Van je huis verduurzamen krijg je geen spijt. Door energie te besparen (isoleren, ventileren) daalt je energierekening. Ook maak je daarmee je huis klaar voor een toekomst zonder aardgas. In 2050 mogen huizen alleen nog duurzaam worden verwarmd, met bijvoorbeeld een warmtepomp.

Wat betekent dat voor jouw woning? Is het verstandig om nu over te stappen of nog te wachten? En waar moet ik beginnen bij het verbeteren van mijn huis? Door wie moet ik het laten uitvoeren? Kan ik het beste mijn huis in één keer verduurzamen of stap voor stap? En welke subsidies zijn er? Veel woningeigenaren zien door de bomen het bos niet meer.

Wij begrijpen dat en daarom is op Huis & Woon Beurs een overzichtelijke hal gecreëerd waarin het thema Duurzaamheid volop aandacht krijgt, waarbij we ons focussen op 4 stromen om jouw woning (compleet) te verduurzamen:

Energie besparen

  • Isolatie naar de standaard brengen
  • Kier- & naaddichting
  • Ventilatiesystemen

Energie opwekken

  • Zonnepanelen
  • Zonneboiler
  • Thuisaccu

Duurzaam verwarmen

  • Warmtepomp (hybride of full electric)
  • Lage temperatuur verwarming (LTV radiatoren / vloerverwarming)

Subsidie & advies

Aan de hand van deze stromingen maakt het voor jou niet uit waar je je bevindt in je eigen proces om je woning te verduurzamen. Je kan namelijk instappen in één van deze stromingen. Het belangrijkste is dat jij na een bezoek aan Huis & Woon Beurs weet hoe je jouw woning het beste energiezuinig en/of aardgasvrij kan maken.

In de hal van Duurzaamheid ontdek je alle mogelijkheden die het beste zijn voor jouw woning. Met als groot voordeel de aanwezigheid van onafhankelijke organisaties, zoals Bureau voor Verduurzamen en Vereniging Elektrische Rijders.
Onze tip is dan ook om eerst langs de stand van Bureau voor Verduurzamen te gaan. Je vindt hen op stand 301. Zij zijn op alle beursdagen aanwezig om samen met jou te kijken naar jouw woonsituatie en wensen. Ook worden speciaal voor jou meerdere presentaties gegeven in het Duurzaamheidscafé dat tegenover de stand van Bureau voor Verduurzamen in Hal 3 te vinden is.

Duurzaamheidscafé

In het Duurzaamheidscafé kan je aanschuiven om presentaties bij te wonen over energieneutraal wonen, warmtepompen, energiebespaarlening en elektrisch rijden. Er is tijdens en na de presentaties alle ruimte voor het stellen van jouw persoonlijke vragen. Het exacte programma met alle onderwerpen, sprekers en tijden is binnenkort te zien op onze website.

Jasper vd Zwan Fotografie Online Huis en Woonbeurs 2023-85