11, 12 en 13 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Smart garden

Bijna iedereen heeft vandaag de dag wel een smart home tool in huis. Je hebt een smart TV, een slimme meter of verlichting die je in elke kleur kunt laten branden. En dat alles aangestuurd met je smartphone. Maar heb je wel eens gedacht aan een smart tuin? Ook hier zijn er vele gadgets die jou veel gemak zullen bieden!

Slimme verlichting
Van de tuin blijven genieten zodra de zon ondergaat, dat is wat verlichting voor je doet. Je zit gezellig met vrienden te borrelen tijdens een mooie zomeravond en langzaam wordt het donker. Tijd om naar huis te gaan? Met tuinverlichting niet!
Je creëert eenvoudig een gezellige sfeer en zet de onderdelen van de tuin waar jij trots op bent in de spotlight. Met smart verlichting ga je nog een stapje verder, deze lampen gaan automatisch aan wanneer het donker wordt. Hierdoor verleng je niet alleen je avond, maar verhoog je ook de veiligheid in je tuin. Inbrekers denken wel twee keer na wanneer er verlichting rondom je huis staat. 

Beveiliging
Het beveiligen van je woning en tuin gaat verder dan verlichting. Denk bijvoorbeeld aan camera’s die op basis van een bewegingsmelder aangaan en onuitgenodigde gasten direct vastlegt. Het systeem kan zelfs direct een melding naar je telefoon sturen. Ook de smart deurbel is onderdeel van een smart garden. Je ziet direct wie er voor de deur staat en het ophalen van pakketjes bij een ophaalpunt is verleden tijd. Je vertelt eenvoudig aan de bezorger waar het achter gelaten kan worden.

Tuinverzorging
Naast de gemakken voor het gebruiken van de tuin. Zijn er ook genoeg gadgets te vinden die het verzorgen van je tuin nog eenvoudiger maakt. Denk bijvoorbeeld aan een robotmaaier die jouw gazon maait op de gewenste hoogte en zelf aan het werk gaat wanneer het nodig is. Maar ook een slim bewatering systeem scheelt je een hoop werk in de zomer. Een druppel en sproei systeem bewaterd automatisch jouw gehele tuin. Met behulp van sensoren, die de vochtigheid meten van de grond, bepaalt het systeem zelf of en hoeveel bewatering nodig is. Maar ook het verzorgen van je moestuin kun je bijhouden in speciale apps die je vertellen wanneer verpotten, stekken, snoeien of bewateren nodig is.

Smart terras
Je tuin is nu sfeervol, beveiligd en wordt automatisch gemaaid en bewaterd. En nog steeds is er meer mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een terrasverwarmer die je kunt aansturen met je smartphone of een slimme barbecue waar een smart thermometer in zit verwerkt. Maar ook een wijnkoeler met led verlichting en muziekboxen speciaal voor buiten zijn perfect voor een avondje in de tuin. De mogelijkheden zijn oneindig!

Tijdens Huis & Woon Beurs vind je in het segment Tuin & Terras meerdere deelnemers die jou kunnen voorzien van passend advies over alles voor je tuin.