11, 12 en 13 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Gespot! Interieurtrend modern seventies

Back to the Seventies! We zien steeds meer woontrends uit de jaren 70 terug in het dagelijkse interieur. Denk aan warme kleuren, ronde vormen en retro items gecombineerd met allemaal vrolijke eye catchers! Benieuwd wat er nog meer bij de modern seventies interieurtrend hoort? Lees snel verder!

Colors of the seventies

Het kleurenpalet van deze trend bestaat gedurfde en warme kleuren. Bruin, oranje terracotta en geel zijn onmisbaar. Denk aan diepbruine sofa’s, feloranje kussens en warme, gele accessoires. Deze kleuren brengen een gevoel van warmte en comfort in huis, perfect voor het creëren van een uitnodigende sfeer.

Bohemian jungle?

Maar dan in een seventies jasje. Natuurlijke materialen zoals hout en dan vooral walnoothout zie je veel terug in zowel tafels als kasten. Maar ook grote planten mogen niet ontbreken. Denk aan grote groene bladeren, hangende planten en cactussen. Deze mix van hout en groen zorgt voor een frisse, levendige sfeer die tegelijkertijd rust uitstraalt.

Mix and Match

Een modern seventies interieur hoeft niet strak en perfect georganiseerd te zijn. Integendeel, het mag bijna stylish rommelig ogen. Creëer gezellige hoekjes met verschillende zitplekken, leg een paar retro vloerkleden over elkaar en zet opvallende gekleurde eyecatchers neer, zoals een felgekleurde lamp of een vintage poster. Deze mix en match aanpak zorgt voor een dynamische en persoonlijke leefruimte.

Durf jij zover te gaan als een zitkuil?

De ultieme blikvanger van een Modern Seventies interieur is de zitkuil. Dit architecturale element brengt mensen samen en creëert een knus, sociaal centrum in je huis. Vul de zitkuil met zachte kussens, plaids en een mix van texturen en kleuren. Het is de perfecte plek om te ontspannen, te lezen of een goed gesprek te voeren.

Ontdek op Huis & Woon Beurs hoe je de Modern Seventies stijl naar jouw huis kunt brengen. Laat je inspireren door de warmte, het comfort en de speelsheid van deze tijdloze trend en maak van je huis een retro paradijs met een moderne twist.

Modern seventies interior