11, 12 en 13 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Gespot! Interieurtrend soft shapes

Als organisatie van Huis & Woon Beurs speuren wij de hele dag het internet af naar de leukste bedrijven, merken en trends. Wij delen graag een trend op het gebied van interieur die we al even zien, maar waarvan we ook overtuigd zijn dat die nog wel even blijft!

De Soft shapes interieur trend kenmerkt zich door zachte, vloeiende lijnen en ronde vormen. Deze vormen voelen zacht en uitnodigend aan, in tegenstelling tot strakke, rechte lijnen. Hierdoor krijgt je woning direct een warme en uitnodigende uitstraling.

Meubels met ronde hoeken

Een eenvoudige manier om deze trend in huis te halen, is door meubels te kiezen met ronde hoeken. Een bank met een afgeronde rugleuning of een salontafel met een ovaal blad maakt een groot verschil. Deze meubels geven je kamer een warme en vriendelijke uitstraling.

Decoratie uit de natuur

Breng de natuur naar binnen met decoraties die organische vormen hebben. Denk aan keramieken vazen met een vloeiende vorm, ronde spiegels of kussens met een golvend patroon. Natuurlijke materialen zoals hout, steen en klei passen perfect bij deze stijl.

Kleuren en texturen

Kies voor zachte, natuurlijke kleuren zoals aardetinten, beige en groen. Deze kleuren versterken het gevoel van rust en harmonie. Combineer verschillende texturen zoals wol, linnen en hout om diepte en warmte toe te voegen aan je interieur.

We hebben een aantal mooie voorbeelden uitgezocht waar de Soft Shapes trend helemaal tot zijn recht komt.

interieur soft shapes
soft shapes vloerkleed
soft shapes interieur
soft shapes interieur