11, 12 en 13 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Het stappenplan voor jouw droomkeuken

De keuken wordt ook wel het hart van het huis genoemd en dat is niet voor niets. Het is de plek waar iedereen samenkomt na een lange dag. De sfeer en uitstraling van de keuken wordt hierdoor steeds belangrijker. We kijken niet alleen meer naar de indeling en welk apparatuur vind ik handig, maar ook naar kleuren en materialen om de stijl te creëren die jij mooi vind.

Met onderstaande stappen kom jij eenvoudig tot de keuken die het beste bij jouw wensen en behoeftes past.

Stap 1. Moodboard

We beginnen bij het begin, het zoeken van voorbeelden en inspiratie: Verzamel zoveel mogelijk afbeeldingen, foto’s en plaatjes van keukens die jij mooi vind. Hoe meer je verzameld hoe duidelijk jouw stijl naar voren gaat komen. Pinterest is hiervoor ook een goed kanaal om in te zetten.

Stap 2. Wat vind jij belangrijk?

Hoe gebruik jij je keuken en wat is voor jou het belangrijkst? Ben jij een echte thuis chef dan zijn een ruim keukenblad, een goede oven en breed kookstel misschien wel heel belangrijk. Maar is het enige apparaat dat jij gebruikt de magnetron? Dan hoeven die 3 verschillende ovens ook niet meer. Heb jij behoefte aan veel opbergruimte nodig of valt het wel mee? Schrijf op wat er niet mag ontbreken in jouw keuken.

Stap 3. Meten is weten

Pak het meetlint erbij en meet de ruimte op waar jij de keuken wilt plaatsen. Vervolgens kun je gaan sparren met een ontwerper die verschillende indelingen kan intekenen. Maar je kunt ook zelf aan de slag met een online ontwerpprogramma. Ga eens spelen met verschillende indelingen en ontdekt welke het handigst is in jouw ruimte.

De bekendste keukenopstellingen zijn een U-vorm, een L-vorm of een keukenwand met kookeiland.

Stap 4. Lichtplan

Je denkt er wellicht niet direct aan, maar ook in de keuken is licht heel belangrijk. Denk hierbij aan zowel praktisch licht op de juiste plekken en sfeerverlichting om altijd de juiste setting te kunnen creëren.

Stap 5. Apparatuur

Welke apparaten zijn voor jou echt onmisbaar? Dit is een belangrijke vraag, want de uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de keuze in apparatuur die jij maakt. Stel jezelf daarnaast de vraag of apparatuur gezien mag worden of weggewerkt moet zijn.

Stap 6. Materiaal

Welk materiaal kies je voor het werkblad, de deuren of lades en welke kranen passen hier mooi bij. Tegenwoordig is het aanbod heel breed, dus kijk en vergelijk rustig tot je jouw keuze maakt. Denk hierbij ook aan je vloer om een mooi passend geheel te creëren.

Stap 7. Vergelijk

Ga vervolgens met jouw plannen, ideeën en voorbeelden langs een aantal keuken aanbieders en vraag gerust verschillende offertes aan om een goed afgewogen keuze te kunnen maken.

Tijdens Huis & Woon Beurs vind je meerdere aanbieders van keukens in hal 1. Zij kunnen je voorzien van professioneel advies. Kom gerust langs op 13, 14 & 15 oktober.