11, 12 & 13 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg

Badkamertrends 2022

Badkamertrends 2022

De badkamer alleen zien als een plek waar je snel je tanden poetst en ’s ochtends gaat douchen? Dat is niet meer van deze tijd. Elke ruimte in huis heeft een bepaald doel. De badkamer is steeds belangrijker op het gebied van rust en wellness. De ruimte voor een echt zen moment in je dag. De badkamertrends die we zien in 2022 sluiten daar perfect bij aan.

Aardse kleuren en natuurlijke materialen

De plek waar jij ontspant kan niet om aardse kleuren heen. We zien dat de trendkleuren voor wonen worden doorgetrokken naar de badkamer. Denk hierbij aan olijfgroen, terracotta rood, beige en taupe tinten. Dit jaar gaat het om nikkel, koper, goud en grafiet. Combineer deze luxe ogende materialen met natuursteen zoals marmer en cement of houtsoorten zoals walnoot voor een wellness badkamer met allure. Laat het hout en steen terugkomen in bijvoorbeeld de scheidingswanden of wastafel.

Mediterrane ontsnapping

Waarom zou je alleen het vakantiegevoel ervaren als je op vakantie bent? Draai de deur op slot, laat het bad vollopen, steek je favoriete kaarsen aan en geniet. Dit gevoel wordt extra versterkt door deze trend. Met stijlvol gekleurde Marokkaanse tegels, gouden kranen, een prachtige palmboom, halfronde spiegels en nisjes. Een kleurrijke badkamer dus waar printjes en kleur niet word gemeden, maar juist wordt omarmd!

Mix and match Retrostyle

Liever fris en fruitig wakker worden in een gezellige en vooral vrolijke badkamer? Ga dan all out! In een badkamer zijn zoveel verschillende materialen, structuren en vormen te combineren die voor een verassend effect zorgen. Toffe pastelkleuren, colorblocking, terrazzo tegels en een ovale of asymmetrische spiegel horen heel goed thuis in deze stijl badkamer. Maar ook met tegels kun jij een statement maken. Waarom zou je het maar bij 1 soort houden wanneer je ook verschillende formaten en vormen kunt combineren voor de vloer, wand en douche wanden. Of ga voor twee soorten materialen op een wand, door de onderkant te betegelen en de bovenkant een mooie kleur te geven. Niets is te gek!

Gadgets voor in de badkamer

De badkamer in 2022 houdt rekening met duurzaamheid, is milieuvriendelijker én bevat meer moderne technologie. Denk aan waterbesparende douchekoppen en kranen, maar ook aan slimme gadgets! Met slimme verlichting creëer jij elke gewenste sfeer in de badkamer. Voeg een bewegingssensor toe voor nog meer gemak. Of een smart spiegel, er zijn spiegels die licht in meer dan 50.000 tinten wit geven of die verwarmen middels infrarood. Ook het verwerken van muziekboxen in je badkamer zorgt voor nog meer luxe gevoel. Uiteraard allemaal aan te sturen met je smartphone.

Kom tijdens Huis & Woon Beurs langs om verschillende badkamer aanbieders te spreken !