14, 15 & 16 oktober 2022 | Evenementenhal Hardenberg

Meteor

Meteor

Meteor

Over ons

Meteor BV
Aanneembedrijf Meteor is specialist op het gebied van bouwen van betere woningen op basis van staalframe bouwconstructie van ATLANTA MBS. Woningen kunnen als open casco worden uitgevoerd maar ook compleet sleutelklaar worden geleverd dus inclusief keuken en sanitair. De woningen worden gebouwd op basis van de uitgangspunten van het betere bouwen concept. Dat betekend eerst een betere schil en dan de installaties.
METEOR BV richt zich met name op particulieren in heel Nederland die een nieuwe woning willen laten bouwen. Er is een groot aantal basismodellen en voorbeelden beschikbaar op de website.

Bij ons word gebouwd met staalframe van ATLANTA MBS!
De eigenaren van METEOR BV zijn al bijna 20 jaar actief in de bouw van woningen met een Staalframeconstructie. In die periode zijn er al hinderden woningen gebouwd met het moderne bouwsysteem. Staalframebouw is bezig aan grote opmars en verdringt daarbij steeds vaker reguliere bouw-systemen. Door nieuwe wetgeving en vooral het besef bij de opdrachtgevers dat massief bouwen alleen maar nadelen biedt ten opzichte van bouwen met staalframe waarbij non–accumulatie en stille woningen slechts twee van de vele en grote voordelen van bouwen met Staalframe zijn. Door de sterkte van het materiaal, de ongevoeligheid voor krimp of uitzetting en het lage gewicht. Daarnaast wordt middels deze lichte bouwmethode ook het milieu veel minder belast.

Contact Meteor BV
Industrieweg 7
7891 GV Klazienaveen
⇒ Telefoon: 06-28871836
⇒ E-mail: INFO@METEORBV.NL

Gemarkeerd product

Moderne kubistische woningen en levensloopbestendige bungalows

Moderne kubistische woningen en levensloopbestendige bungalows

In Klazienaveen staat de fabriek van ATLANTA MBS, waar prefab bouwconstructies worden gemaakt met een ijzersterk staalframe als basis. Bouwen met een staalframe combineert het open karakter van bouwen met hout en de sterkte van beton tot een constructie die superlicht en ijzersterk is. Dennis en Jeroen Arends van ATLANTA MBS vertellen: ,,Er rollen iedere week complete woningen uit onze fabriek in Klazienaveen. Deze worden overal in Nederland geplaatst. Het prefab bouwen van huizen neemt dan ook een grote vlucht. Er is steeds minder geschoold bouwpersoneel te vinden en de druk op de bouw vanuit de overheid om de CO2 uitstoot te verminderen wordt steeds groter. Dan is het een logische stap om te kiezen voor prefab en het gebruik van andere materialen dan steen en beton. Prefab bouwen heeft veel voordelen. Alle constructiedelen van de woningen, binnen- en buitenwanden, vloeren en daken bijvoorbeeld, komen gereed uit de fabriek. ,,Een huis bouwen gaat zo aanmerkelijk sneller en is veel maatvaster. Dat laatste is vooral van belang, omdat daardoor alle bouwdelen goed op elkaar aansluiten. En dat is dan weer erg goed voor de luchtdichting. Een luchtdichte woning verliest praktisch geen energie bij zowel verwarmen als koelen. En dit heeft weer een gunstig effect op de installaties, die veel minder hard hoeven te werken”. Stille en energiearme Meteor woningen. Rico Oosting van METEOR vertelt: ,,Deze staalframebouw constructies vormen ook de basis voor de unieke Meteor woningen. ATLANTA MBS werkt met een landelijk opererend netwerk van ontwerpers en bouwers. Voor het Noorden is dat de eigen bouworganisatie METEOR, die een woning volledig naar wens van de opdrachtgever sleutel-klaar oplevert. Door het flexibele bouwsysteem en het toepassen van actuele kennis op het gebied van energieneutraal bouwen, zijn METEOR woningen zeer stil (geen galm) en super-energiearm. Het resultaat is een woning waarin het zeer comfortabel leven is.

Lees verder »

Neem contact met ons op